2014. sze 14.

Szoktató repülés - ha attól félnél, hogy esetleg félnél

írta: Hobbipilóta
Szoktató repülés - ha attól félnél, hogy esetleg félnél

raketaHa már eldöntötted, hogy pilóta akarsz lenni, de még mindig nem vagy magadban biztos és ki akarod zárni annak a lehetőségét, hogy nem fogod bírni a repülést, ne hezitálj! Minden iskolánál kérhető egy úgynevezett szoktatórepülés. Gyakorlatilag csak annyit kell tenned, hogy felhívod az iskolát és kéred, hogy vigyenek el egy szoktatóra.

Ilyenkor egy olyan géppel, amin tanulni szeretnél egy oktató elvisz egy 20-30 perces repülésre. Megmutatja, hogy miről is szól és jó esetben egy kicsit a kezedbe adja az irányítást, esetleg egy kicsit feszegeti a határokat, hogy lássa, hogyan bírod a különleges helyzeteket. Nem kell félni, a repülőgépeknek nem szokása lezuhanni, pláne ha ott van egy több száz (vagy több ezer) órát repült oktató is.

Ezt az időt természetesen ki kell fizetni, de pl. MOVIT-tal 7 000 - 8 000 Ft-ból megúszható és ki lehet zárni még egy kételyt.

Nem utolsó sorban, ha már megvan a "shortlist" (azaz az a 1-2 klub, ahol tanulnál, de még nem tudod, hogy melyiket válaszd), megnézheted azt is, hogy melyik stílus passzol neked. Vannak különbségek.

Szólj hozzá

kétely szoktató repülés